WHEREVER THERE'S A SCENE SHE'S ALWAYS HANGING AROUND

Terry Reid - Superlungs My Supergirl
 
Åh vad jag kärlekar den här snyggingen som faktiskt har räddat världen i över sjuttio år nu!
//Sara
 
 
 
 

CHEER ME UP

 
 
 
Cheerleaderkänslan känns som en fin höstmelodi, fast med påklädda ben då. Foton tagna av Petra Collins, fler finns här.
//Sara

SEDMIKRÁSKY

 
Sedmikrásky är det tjeckiska ordet för prästkragar och även titeln på denna film från 1966, regisserad av Věra Chytilová. Allting är sådär förvridet och konstigt så att det blir skrämmande och i sitt hemland blev den dessutom förbjuden eftersom regeringsgubbarna ansåg att Marie och Marie var för provokativa.
 
 
Ändå tycker jag att den är både vacker och fascinerande. En tonårig motsvarighet till de tjeckiska dockfilmerna som visades på TV under nittiotalet.
//Sara

MOON FEVER

 
 
En ny löskrage sitter runt halsen. Igår natt drömde jag om en liten måne som jag inte fick plats på.
//Sara
 
 
 

THE UNDERGROUND PRESS SYNDICATE

 
Jag samlar på coffeetableböcker. Min absoluta finfavorit består av illustrationer och artiklar ur tidningar som var med i "the Underground Press Syndicate" under sena sextiotalet och tidiga sjuttiotalet. Det mesta är nakenhet, olagliga substanser och frihetstankar men det finns också en fransk ordlista om en felstavad Jimi Hendrix, tarotkort som beskriver vilken punkt på kroppen som motsvarar The Who samt en perukannons för hippies som vill dölja sitt långa hår när de går till jobbet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessutom doftar pappret så gott, som lotusrökelse och 13th Floor Elevators.
//Sara
 

SADLY WE DON'T SPEAK BIRD

Det här är en reklamfilm för parfymenserien PoP Collection som kom för ett par år sedan men också en hyllning till Andy Warhols "Screen Tests". Maé Lapres och kakaduan, hur fina tillsammans? Som två diskreta karaktärer i något hörn på en fest hos Holly Golightly.
//Sara

ELECTRIC DAISY

 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är som rosa tuggummi med jordgubbssmak. En blandning av 20, 60- och 80tal med mönster och tryck som mitt tolvåriga jag hade blivit kär i, fast finast är de pastellfärgade frisyrerna. Kombineras här med näst intill psykotisk europop:
 
 
BANANA SPLIT MMMH!
//Sara

NEW YORK HERALD TRIBUNE

 
Är på jakt efter en tröja med detta snitsiga tryck och hittade en här. Superfinast vore såklart den sextiotaliga jumpervarianten som Jean Seberg har på sig men en t-shirt är inte heller fel.
//Sara
 

LOVE CHILD OF LANA DEL REY AND NICOLE KIDMAN

 
 

 
 
 
 
 
Emma håller på med lite nya collage, jag har smygfotat.
 
 
Video Games passerade ganska så obemärkt när jag först hörde den men sen såg jag den här som bara är FÖR fin, precis som alla musikvideor med Lana Del Rey (ja tydligen heter det musikvideor på svenska???).
 
//Sara
 

Art student and fashion history nerd. Permanently obsessed with everything 60s and 70s.

contact: thelittlestoryteller@live.se
Follow
RSS 2.0